Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Πρόγραμμα Syllabus



Επιδιώκοντας αταλάντευτα την συνεχή  αναβάθμιση της ποιότητας της Δημόσιας Παιδείας Αριστερή Πρωτοβουλία Πειραματικών Σχολείων,  διεκδικεί ένα δυναμικό, ανταγωνιστικό δημόσιο σχολείο
το οποίο θα έχει ως πρωτεύουσα ανάγκη την ανάγκη του μαθητή. Η Αριστερή Πρωτοβουλία Πειραματικών Σχολείων  μέσω της συνεχούς επικοινωνίας με τους μαθητές εντός και εκτός των σχολείων εντόπισε σημαντικά θέματα μέσα στα σχολεία τα οποία πρέπει να επιλυθούν.
Στα πλαίσια των διακηρυγμένων αρχών μας, έχοντας απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης εκπροσώπησης των μαθητών προτείνουμε καθολική, συστηματική παροχή ενημερωτικού syllabus βάσει προτύπου που θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση κάθε Τμήματος. Το syllabus το οποίο θα παρέχεται στους μαθητές θα πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένες, χρήσιμες, πληροφορίες σχετικά με:
1)     τον τρόπο επικοινωνίας με τον καθηγητή
2)      τον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος
3)      την βαθμολογική και εξεταστική πολιτική που θα ακολουθείται
4)      την διδακτέα ύλη
Με τον τρόπο αυτό κάθε μαθητής θα ενημερώνεται συνέχεια μέσα από το διαδίκτυο μέσω του COMPUS εφόσον προκύψουν νέα δεδομένα, αναφορικά με την προτεινόμενη βιβλιογραφία, τις δυνατότητες περαιτέρω έρευνας, καθιστώντας εκ των προτέρων ξεκάθαρους τους στόχους κάθε μαθήματος.
Μέσα από το syllabus παρέχεται η δυνατότητα άμεσης συνειδητοποίησης υποχρεώσεων και δικαιωμάτων τόσο των μαθητών όσο και των διδασκόντων, επιτυγχάνοντας την οργάνωση και τη συστηματοποίησης της μελέτης κάθε φοιτητή, συμβάλλοντας έτσι στην απρόσκοπτη πορεία διδασκαλίας κάθε μαθήματος.

Aριστερή Πρωτοβουλία Πειραματικών Σχολείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου