Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Γιατί διαφέρουμε


Η Αριστερή Πρωτοβουλία Πειραματικών Σχολείων ως η καθαρά δημοκρατική και αριστερή αγωνιστική παράταξη των δημοσίων πειραματικών σχολείων επεμβαίνει με αυτό το κείμενο δυναμικά στο μαθητικό γίγνεσθαι, με στόχο να θέσει τέρμα σε κάθε παιχνίδι εντυπώσεων και πολιτικής παραπληροφόρησης, στο οποίο εντέχνως ορισμένοι  επιδίδονται με σκοπό την στοχοποίηση της πολιτική της στάσης.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία Πειραματικών Σχολείων λαμβάνει την εμπιστοσύνη πολιτικών κομμάτων κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών τα οποία στήριξαν το πολιτικό της πρόγραμμα που διατυπώθηκε στο πλαίσιο της. . Το γεγονός αυτό μας δίνει δύναμη να πορευόμαστε με τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας . Μας δίνει την εντολή να προσαρμόζουμε τα οικονομικό-κοινωνικά δεδομένα στις ανάγκες του μαθητή. Μας δίνει την εντολή να συνεχίζουμε μέσα από την συνδικαλιστική μας δράση , να συμβάλλουμε στην εξυγίανση και ποιοτική αναβάθμιση των πειραματικών σχολείων.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία Πειραματικών Σχολείων με την πολιτική της στάση ,κοινοποίησε στους μαθητές ότι δεν μπορεί να πορεύεται με την στειρότητα του "όχι στις αλλαγές". Αντίθετα, αυτή είναι η λογική με την οποία πορεύονται οι δυνάμεις της παραδοσιακής αριστεράς ,που για εμάς αποδεικνύεται μουσειακή. Επίσης καταστήσαμε σαφές ότι απορρίπτουμε και μομφεύουμε την φιλοσοφία με την οποία η νεοφιλελεύθερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία προσεγγίζει το ευαίσθητο θέμα της Παιδείας(τρόπος εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια)
Η Αριστερή Πρωτοβουλία Πειραματικών Σχολείων με την πορεία της , απέδειξε αφενός ότι δεν αναζητά τον πολιτικό της ρόλο στα πειραματικά σχολεία και αφετέρου ότι δεν τίθεται ζήτημα αναζήτησης της πολιτικής της ιδιοσυγκρασίας .Αναμένουμε ,όμως , από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του Υπουργείου Παιδείας να μας κοινοποιήσουν τι προτείνουν για τη  δημόσια δωρεάν Παιδεία και τι πρεσβεύουν για τον θεσμό της συνδιοίκησης .
Αριστερή Πρωτοβουλία Πειραματικών Σχολείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου